Den oversete nuance af Corporate Finance

Jeg havde længe set frem til at slippe bøgerne og møde det rigtige Corporate Finance – en branche, som jeg gennem min studietid havde opbygget en helt bestemt forestilling om.

Jeg var overbevist om, at Corporate Finance, og specielt M&A, var lig med det hurtige liv, hvor der ikke ville være tid til fordybelse. Jeg var også helt sikker på, at bundlinjen og den dertilhørende bonus ville være drivkraften for mine kommende kollegaer.

Da jeg først mødte DealHaus, holdte jeg, skråsikker som jeg er, fast i min forestilling og forsøgte at efterleve den. Efter kort tid i DealHaus regi, måtte jeg dog krybe til korset og erkende, at jeg havde taget fejl. Jeg indså, at der i DealHaus er langt mere mellem himmel (regnskab) og jord (deals) end jeg kunne forestille mig. Min første opgave i huset var et salg af en dansk møbelproducent. Jeg ville have anvendt den klassiske 80/20-regel, men sandede dog hurtigt, at jeg måtte dykke dybt i markedet, konkurrenternes og ikke mindst de relationer, der gik på tværs af virksomheden. 120 timer blev det til.

Da indså jeg, at drivkraften for vores arbejde er historierne og menneskerne bag. Historien om ejerlederen, der har arbejdet hårdt for at opbygge en unik virksomhed. Historien om medarbejdere, der har løftet i fællesskab. Respekten og forståelsen herfor skaber grundlaget for, at vi kan bidrage til fortsættelsen af historien. Først da jeg indså historiernes betydning, mødte jeg det rigtige Corporate Finance – en branche, hvor relationer betyder mere og mere.