Året der gik (2023)

Året der gik (2023)

december 22, 2023

Vi kigger tilbage på et begivenhedsrigt år, som for os har været præget af både store og små begivenheder såvel som solid dealaktivitet.

De fleste (i hvert fald de som læser de danske erhvervsblade) vil nok få en række negative reminiscenser når de husker tilbage på 2023. Højeste inflation i 40 år, flest konkurser i 13 år, samt et væld af rentestigninger og nedjusteringer er blot et par af de mange negative historier, der har fyldt den danske spalteplads. Også indenfor M&A har man måtte se den samlede deal value gå markant ned fra de to foregående års rekordniveauer, hvilket ej heller er gået pressens næse forbi. Men kradser vi lidt i overfladen af de mange negativt ladede nyheder er der heldigvis også masser af positive trends og takeaways, der er værd at tage med ind i det nye år.

Den generelle dealaktivitet har vist sig at være noget mere modstandsdygtigt end først antaget. Faktisk har danske virksomheder i 2023 foretaget flere opkøb end nogensinde før og antallet af transaktioner med danske virksomheder har (modsat gængs opfattelse) været på niveau med rekordårene 2021 og 2022. De bagvedliggende trends har vi skrevet meget mere om i vores Deal Tracker, men den måske vigtigste takeaway er, at der fortsat og til stadighed er stor appetit (fra både ind- og udland) på de velperformende mindre og mellemstore danske virksomheder.

I sensommeren 2023 kunne vi offentliggøre årets (for os) måske største nyhed i kraft af, at vi er blevet den danske del af IMAP. Allerede nu, kun få måneder efter vores indtræden, har vi en række processer kørende med vores internationale kollegaer, som forventeligt materialiserer sig i en række deals i 2024. Generelt er feedbacken fra vores nærmeste partnere rundt om i Europa, at de også har haft en travlt og succesfuldt år, og der er i den grad en positiv stemning gående ind i det nye år.

Vi har i årets løb også været rundt og besøge de lokale teams i vores nabolande og vi har tilmed deltaget i to globale konferencer. Den internationale forankring har hele tiden været en prioritet for os, da køberfeltet i stadig stigende grad bliver ’grænseløst’. Vi er stolte af i dag at være en del af IMAP, som kontinuerligt rangerer blandt de 10 største M&A-rådgivere i verden målt på antal gennemførte transaktioner.

Lokalt, på transaktionssiden, har 2023 været et år med pæn aktivitet trods udfordrende markedsbetingelser, hvor et højt renteniveau og makropolitisk uro har gjort det svært at navigere for mange virksomheder. Vi er ydmygt taknemmelige for at I, vores nuværende og tidligere klienter, har lagt jeres lid til, at vi sammen kan navigere frem til en succesfuldt gennemført proces.

Generelle highlights fra årets dealaktivitet:

  • Vi gennemførte i alt 7 transaktioner i 2023.
  • 4 ud af 7 blev gennemført til udenlandske købere.
  • 5 transaktioner var 100% salg, mens de resterende to var delvise salg, hvor de eksisterende ejere ønskede at beholde en væsentlig ejerandel til den videre rejse.
  • 3 af transaktionerne har været accelererede salgsprocesser mens de resterende 4 har været strukturerede auktionsprocesser.
  • Købertyperne tæller både store industrielle og finansielle aktører.
  • Transaktionerne kan overordnet opsummeres i følgende 4 industrier; Software, professional services, industri og consumer goods.

Udover ovenstående har vi i 2023 også fået nye fysiske rammer i både Århus og København, nyt website, nyt udtryk og vores organisation er blevet yderligere udvidet så vi primo 2024 tæller 11 hoveder totalt.

M&A er i den grad en øvelse i tillid, relationer og erfaring, og i året hvor DealHaus har rundet 10 år i markedet er vi meget stolte over den tillid som vores relationer lægger i vores team – og den tillid vores relationer tør at forlænge over for deres netværk.

Vi vil gerne sige en stor tak for i år til alle vores nuværende og tidligere klienter, samarbejdspartnere og venner af huset. Rigtig glædelig jul og godt nytår. Vi glæder os til at mødes i det nye år.

Relaterede nyheder

Aarhus

Rosensgade 36

8000

Aarhus C

København

Gammel Kongevej 60, 18. sal

1850

Frederiksberg

CVR: 34 490 627

Language
Follow Us
Aarhus

Rosensgade 36

8000

Aarhus C

København

Gammel Kongevej 60, 18. sal

1850

Frederiksberg

CVR: 34 490 627

Language
Follow Us
Aarhus
Rosensgade 36

8000

Aarhus C

København
Gammel Kongevej 60, 18. sal

1850

Frederiksberg

CVR: 34 490 627